sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Sitruunasunnuntai

Heipparallaa!

Täällä on vietetty melko ruokapainotteista pääsiäisenaikaa. Mies on välillä aikamoinen ruokahifistelijä, joka väsäilee vapaapäivinä keittiössä monimutkaisia kokkailuita.  Lähipäivinä on syöty esimerkiksi pannulla paistettua kuhafilettä voi-valkoviinikastikkeessa perunaduchessen kanssa! Itse sitten laitan enemmän arkiruokaa ja leivon usein. Pääsiäisenä tekee mieli jotain sitruunaista ja teinkin tuossa ihania muffinseja.



SITRUUNATÄYTTEISET MUFFINSIT (12-15 kpl)

2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
100 sulatettua voita
2 rkl Lemon Curdia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta


Sekoita käsivispilällä sokeri, munat, maito, voi ja Lemon Curd. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 min.

TÄYTE

2 dl vispikermaa
1/2 pussia Ekströmin vaniljakastikejauhetta
2-3 rkl Lemon Curdia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljakastikejauhe. Sekoita Lemon Curd ensin pieneen määrään kermavaahtoa, sitten loppuun. Painele lusikalla muffinsin sisälle ontelo ja täytä pursottamalla.

Lemon Curd on ihanaa sitruunatahnaa, jota voi ostaa kaupasta valmiina. Vielä parempaa saa, kun valmistaa tahnan itse. Kokeilin tällä kertaa tehdä sitä Valion ohjeella...melko hikistä puuhaa! Taidan pitäytyä jatkossa valmiissa tahnassa, mutta jos joku haluaa kokeilla niin ohje on täällä. 



Eilen käväistiin koko perheellä shoppailemassa, tästähän alkaa tulla tapa. :)
Mukaan tarttui urheiluvaatteita ja oliivipuu. Puu saa vähän kasvaa ja voimistua sisällä ja pääsee kesän tullen ilostuttamaan meitä terassille. Can't wait!




Tänään oisi vielä suunnitelmissa ulkoilua koko perheen voimin ja lenkkeilyä ihanassa kevätsäässä. Sula, lumi, sula!



2 kommenttia:

  1. Sitruunan maku on yksi mun lemppareista. Täytyykin kokeilla tuota lemon curdia myös muffineissa. Täytekakkuihin ainoastaan olen laittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on kyllä joskus ihanaa! Mäkin olen käyttänyt täytekakun täytteissä, sopii hyvin yhteen esim vadelman kanssa. Ja tuotahan voi käyttää vaikka paahtoleivän päälle. :)

      Poista

Ilahdun, jos kommentoit. :)